fbpx

Reis ut i verden

Reis på utveksling gjennom KFUK-KFUM Global. Opplev verden og se virkeligheten mange mennesker lever i. Ta med erfaringer for resten av livet, og få et annet perspektiv på livet.

Les mer om våre utvekslingsprogrammer, og følg med på våre nettsider og sosiale medier for kunngjøringer om plasser.

Utveksling

Mangelfull kunnskap om og tilgang på informasjon om seksuell og reproduktiv helse og rettigheter (SRHR) har en begrensende effekt på unges liv. Utvekslingen har oppstart hver august, og er en utveksling for unge profesjonelle fra Norge, Etiopia, Kenya, Tanzania og Sør-Sudan. Deltakerne skal jobbe med politisk påvirkning, økonomisk rettferdighet og SRHR i en flerkulturell kontekst, for å styrke unge menneskers kunnskap og politiske påvirkningskraft. Deltakerne utveksler i 10 måneder og gjør 2 måneder etterarbeid hos organisasjonen de reiser fra.

Utvekslingen støttes av Norec og løper fra 2022 til 2026. Den består av seks partnere i Norge, Etiopia, Kenya, Sør-Sudan og Tanzania, og utveksling skjer både fra nord til sør, sør til nord og sør til sør.

Bli Delegat

KFUK-KFUM-bevegelsen i Norge sender hvert år delegater til å representere oss på blant annet FNs kvinnetoppmøte/klimatoppmøte. Man vil bli koblet opp mot både andre delegasjoner fra KFUK-KFUM-bevegelsen internasjonalt som skal dra, samt nettverket som jobber med relevant tematikk i Norge. Som delegat deltar man på skoleringer i forkant, bruker god tid til å sette seg inn i forhandlinger underveis, samt etterarbeid som å skrive artikler. Man deler også aktivt på sosiale medier, gjennom KFUK-KFUM Global sine kanaler, for å informere om det som skjer. Utlysninger kommer to ganger i året, og legges her.

Vi har dessverre ingen ledige delegatstillinger per nå.

Reis til Palestina

KFUK-KFUM Global samarbeider med KFUK og KFUM i Øst-Jerusalem, på Vestbredden og på Gazastripen. Her jobber vi med ungdom som rammes hardt av en gammel og tilsynelatende fastlåst konflikt. Gjennom KFUK-KFUM Global kan du blant annet delta på Journey for Justice, et 10 dagers program hvor man lærer om okkupasjonen på nært hold. Om du er over 25 år, kan du søke om å bli ledsager i 3 måneder, gjennom EAPPI (Det økumeniske ledsagerprogrammet i Palestina og Israel). Mange palestinske bønder opplever å få oliventrærne sine rykket opp, eller jorden sin konfiskert, av israelsk militær. Du kan være med å plante oliventre om vinteren, eller plukke oliven om høsten.

Du vil kanskje lese mer om: