fbpx

Engasjer deg

Ta et aktivt valg, og engasjer deg for en mer rettferdig verden! Hos oss kan du engasjere deg som frivillig i et politisk utvalg, delta i Globalløp på leir, eller reise ut i verden.

Unge er det beste du kan investere i!

Engasjer deg!

Bli med og lær mer om hvordan verden er urettferdig og hva dette betyr for vanlige mennesker verden rundt. Ta et aktivt valg og engasjer deg, og få med deg andre på å jobbe for en mer rettferdig verden. Hos oss kan du engasjere deg som frivillig i et politisk utvalg, delta i Globalløp på leir, eller reise ut i verden. Les mer om hvordan KFUK-KFUM jobber for å endre verden, og hvordan du kan bli med!

Politiske utvalg

KFUK-KFUM Global har fire politiske utvalg som består av unge voksne som ønsker å jobber for en mer rettferdig verden. De fire politiske utvalgene jobber med KFUK-KFUM Global sine fire tematiske prioriteringer; klimarettferdighet, økonomisk rettferdighet, rettferdig fred og kjønnsrettferdighet.

Les mer om temaene våre politiske utvalg jobber med:

Bli med i sosiale nettverk!

Reis ut i verden

Hos KFUK-KFUM Global har du muligheten til å reise ut i verden!

Opplev verden og se virkeligheten mange mennesker lever i. Ta med erfaringer for resten av livet, og få et annet perspektiv. Reis på 10 måneders profesjonell utveksling med fokus på SRHR (seksuell og reproduktiv helse og rettigheter) og bærekraftsmålene. Bli KFUK-KFUM-bevegelsens delegat på FNs klima-/eller kvinnetoppmøte, eller opplev okkupasjonen av Palestina på nært hold, gjennom et 10 dagers program med unge fra hele verden.

Globalløp og Global Challenge

Det finnes ulike måter å engasjere seg på! En fin måte å engasjere mange på en gøy og annerledes måte er å arrangere sponsorløp! Her kan deltakerne hoppe, danse, løpe eller krabbe seg gjennom løypa, alt til inntekt for en mer rettferdig verden.

Sponsorer kan bidra med et fast beløp eller et beløp per repetisjon eller runde deltakeren gjennomfører. Jo flere runder eller repetisjoner deltakeren gjennomfører, jo større blir bidraget fra sponsorene.

I et Globalløp kan det gjøres kreative tilpasninger for å få med de aller minste, og de som ikke nødvendigvis kan løpe så langt. I en Globalchallenge er det bare fantasien som setter grenser og det kan tilpasses alle. Vil du se hvor mange ganger du kan ro i kano rundt en øy, på 30 minutter? Eller se om skolen din til sammen kan gå tilsvarende km som avstanden fra Egypt til Sør-Afrika, på en uke? Da er Global Challenge måten å engasjere seg på!

Globalaksjonen

Globalaksjonen er KFUK-KFUM-bevegelsens årlige solidaritetsaksjon der barn, ungdom og voksne samler inn penger til YMCA- og YWCA-prosjekter i andre land.  Sammen bidrar vi til at unge mennesker skal få mulighet til å jobbe for en mer rettferdig verden.

Lokallag/-grupper og kretser fra Norges KFUK-KFUM Speiderne og Norges KFUK-KFUM gjennomfører Globalaksjonen over hele landet, hvert år. Bli med du også!

Bestill ressursmateriale!

Vi har utviklet håndbøker på hvert av temaene vår, og mange kule klistremerker. Vi sender de ut gratis til deg som spør, og tar de alltid med om vi holder foredrag eller er tilstede på leir. Bruk aktivisme-tipsene i håndbøkene til å utfordre lokale politikere til handling, eller klistre opp et boikott-klistremerke på varer som er produsert på okkupert palestinsk jord.

Sammen med våre frivillige, og engasjerte unge i KFUK-KFUM-bevegelsen, har vi laget klistremerker. Vil du bli med på plakatverksted eller kanskje få klassen din til å arrangere et sammen med oss? Ved hvert verksted velger vi ut den plakaten vi likte best, og lager klistremerker av den!

Ønsker du å engasjere deg på en annen måte?

Send oss en mail med ideen din, så ser vi hva vi kan få til!