fbpx

Gaza YMCA

Her presenterer vi Gaza YMCA. På grunn av krigen som har utspilt seg siden 7. oktober, er situasjonen på bakken en ganske annen enn det som beskrives nedenfor. Når det blir mulighet for det, kommer vi til å samarbeide med våre partnere for å fortsette dette arbeidet som nå blir viktigere enn noen gang. 

YMCA Gaza ble etablert av en gruppe unge mennesker i 1952. De ønsket at deres arbeid skulle være basert på verdier som ikke diskriminerte mennesker med tanke på religion, legning eller nasjonalitet. Visjonen til YMCA Gaza er «Empowering Palestinian’s youth to be the leaders of change». 

Som et land som til daglig lever under okkupasjon står Palestina, og spesielt Gaza, overfor mange utfordringer. Mange av barna og ungdommene som vokser opp her har opplevd traumatiske hendelser med det israelske militæret, mange unge har sittet i fengsel og noen kjenner ikke til noe annet enn en hverdag preget av konflikt og krig. Dette fører blant annet til at mange barn og ungdommer dropper ut av skolen. Palestina har også store utfordringer med tanke på arbeidsledighet, noe som er et spesielt stort problem på Gaza med sine 2 millioner innbyggere. Blant den yngre generasjonen er arbeidsledigheten så høy som 60 %. Uten noen mulighet til å forlate landet for å finne arbeid andre steder er de unge satt i en utrolig vanskelig situasjon. Arbeidet YMCA Gaza gjør er derfor veldig viktig.

Aktuelt

Gaza YMCA fortsetter å være et trygt sted i et særdeles utfordrende område, som jevnlig samler over 1000 unge mennesker til ulike aktiviteter. Gjennom samarbeid med flere ungdomsorganisasjoner når Gaza YMCA betydelig bredere enn sin egen medlemsmasse, og er et senter for ledertrening med fokus på unge ledere. Gjennom å bygge kompetanse hos en ny generasjon unge ledere bidrar de til å styrke lokale sivilsamfunnsorganisasjoner.

I 2022…

  • Har Gaza YMCA skolert 500 ungdommer, fra ulike organisasjoner, over hele Gazastripen.
  • har 23 ledere, fra ulike organisasjoner, gjennomgått et 240 timers skoleringsopplegg med fokus på blant annet kvinners rettigheter, demokratiske rettigheter og lederskap.

Du vil kanskje lese mer om: