fbpx

Etter angrepene i Israel 7. oktober, den voldsomme angrepskrigen på Gaza og den økte spenningen på Vestbredden er det ikke mulig på nåværende tidspunkt å reise til Palestina. Når situasjonen tillater det, og partnere er klare til å ta i mot besøk, vil vi kunne legge til rette for reiser igjen.

Reis til palestina

KFUK-KFUM Global samarbeider med YWCA og YMCA i Øst-Jerusalem, på Vestbredden og YMCA på Gazastripen. Her jobber vi med ungdom som rammes hardt av en gammel og tilsynelatende fastlåst konflikt. Palestinske ungdommer ønsker seg bevegelsesfrihet, frihet til å velge utdanning og yrke og frihet til å påvirke sin egen framtid. Okkupasjonen rammer jenter som blir holdt innendørs og borte fra skolen for å unngå trakassering, unge gutter som blir traumatisert av frykt, arrestasjoner og vold, og hele det palestinske samfunnet som mister den reelle muligheten til statsbygging og til å skape et fungerende demokrati. Våre partnere har et sterkt fokus på å gjenoppbygge det palestinske samfunnet med palestinske varer i butikken, et skolepensum som er utarbeidet av palestinske myndigheter og et jobbmarked der ungdom kan få seg en jobb etter endt utdanning.

Journey for Justice

Vil du lære mer om situasjonen i Israel og Palestina på nært hold?

Gjennom et 10 dagers program, organisert av JAI (Joint Advocacy Initiative), får du en introduksjon til den nåværende situasjonen i Palestina. Programmet består av flere møter med representanter fra de lokale YMCA-/ og YWCA-kontorene og samarbeidsorganisasjoner. Målet med programmet er å utstyre ungdom med kunnskap om påvirkningsarbeid og verktøy for å kunne engasjere seg i tematikken. Sammen med unge fra forskjellige land får du en tur for livet!

Send oss en e-post om du har spørsmål eller vil reise på Journey for Justice.

Bli ledsager i Palestina

Det økumeniske ledsagerprogrammet i Palestina og Israel (EAPPI) drives av Kirkenes Verdensråd. I Norge står Kirkens Nødhjelp, KFUK-KFUM Global, Mellomkirkelig råd og Norges Kristne Råd bak programmet. Programmet støtter palestinere og israelere som på fredelig vis arbeider for å få slutt på den israelske okkupasjonen av det palestinske området. Til enhver tid jobber ca 25 personer fra ulike land i team på Vestbredden og i Jerusalem.

Hvert oppdrag er på tre måneder, og det sendes ut fire personer i hver gruppe. Programmet er frivillig og ulønnet, men deltakerne får utbetalt et utetillegg for å dekke noen av kostnadene de har hjemme. Dessuten dekkes reise, losji, forsikring og enkelte andre utgifter. Søkere må være fylt 25 år ved utreise og beherske engelsk som arbeidsspråk. Programmet søker særlig deltakere med kirkelig tilknytning, og vi gjør oppmerksom på at ansatte i Den norske kirke kan søke om permisjon med lønn for å være ledsager.

Hver august lyses det ut oppdrag for det neste året. Neste utlysning er august 2024.

Oliventre-planting og olivenplukking

Oliventrekampanjen, i regi av Joint Advocacy Initiative (JAI), er et felles initiativ fra palestinsk YMCA og YWCA. Frivillige fra hele verden planter nye oliventrær om vinteren og plukker oliven om høsten. For JAI er dette en måte å skape oppmerksomhet og engasjement rundt palestinernes situasjon på.

Mange palestinske bønder opplever å få oliventrærne sine rykket opp, eller jorda si konfiskert, av israelsk militær. Gjennom Oliventrekampanjen blir nye oliventrær plantet og ivaretatt, og de frivillige som kommer får samtidig lære mer om det som skjer på Vestbredden.

Hvis du har noen spørsmål kan du sende oss en e-post.