fbpx

Palestinanettverket i Oslo

Palestinenettverket i Oslo består av unge voksne som samles for å snakke løst og fast om Palestina. Målet med nettverket er å være et trygt sted for frivillige å diskutere og oppdatere seg på Palestina. Her skal man få mer kunnskap om saken, og få trygghet i sitt ståsted. 

Bakgrunn

Sommeren 2023 reiste en gjeng unge voksne til Palestina, gjennom programmet Journey for Justice. Dette er et program i regi av vår partner JAI (Joint Advocacy Initiative). Sammen med engasjerte unge mennesker fra Danmark, Nederland, Argentina, og Canada fikk de se og være vitne til hvordan palestinerne lever under okkupasjon. Formålet med turen var å lære om hvordan okkupasjonen påvirker det daglige livet til palestinere, føle okkupasjonen på kroppen og prøve å forstå hva som egentlig skjer. Alle inntrykk og erfaringer dannet grunnlaget for et nytt nettverk!

Palestinanettverket i Oslo er inspirert og jobber tett med Palæstinanetværket som ble startet av en liknende gruppe under KFUM/KFUK Danmark. PiO har blitt et søsternettverk til den danske KFUM/ KFUK-originalen. Vi deler informasjon, og utveksler ideer og innhold over landegrensene. 

Slik jobber nettverket

Det ble raskt bestemt at dette nettverket skulle være av frivillige, for frivillige. Det betyr rett og slett at det er de som møter opp og deltar i nettverket som bestemmer hva man skal jobbe med og hvordan man skal jobbe. Møtene deles opp i arbeidsmøter og sosiale møter. På arbeidsmøtene kjøpes det inn middag eller snacks, og så jobber man med det man vil eller har et felles prosjekt. Ønsker man å lage innhold til sosiale medier, gjør man det. Ønsker man å lage kult merch, som gensere og klistremerker, gjør man det. Før demonstrasjoner lager man plakater, og møtes for å gå i tog sammen.

Sosiale møter er, på lik linje som arbeidsmøtene, definert av hva det er nettverket selv vil. Det kan være både spillkveld, brus og mat, pingpong, samtaler, quiz, eller faglig påfyll. For å være med i Palestinanettverket tranger man ikke vite masse om det som har skjedd eller det som skjer. Det du trenger å lære, kan du lære av andre i nettverket, eller ressursene som finnes i KFUK-KFUM Global. Palestinanettverket i Oslo er et sosialt nettverk hvor man kan engasjere seg i trygge fellesskap!

Bli med!

Følg @palestinanettverketioslo på instagram, og få med deg neste sosiale happening! Vi har åpent for de som vil, og man er bare med på det man vil.

Kanskje du er interessert i: