fbpx

Øst-jerusalem YMCA

En av de unge voksne som mottar hjelp hos Øst-Jerusalem YMCA.

Her presenterer vi Øst-Jerusalem YMCA. På grunn av krigen som har utspilt seg siden 7. oktober, er situasjonen på bakken en ganske annen enn det som beskrives nedenfor. Når det blir mulighet for det, kommer vi til å samarbeide med våre partnere for å fortsette dette arbeidet som nå blir viktigere enn noen gang.

Øst-Jerusalem KFUM ble etablert i 1949 i en flyktningleir i nærheten av Jeriko hvor fem lidenskapelige menn bestemte seg for å jobbe med den pressende nøden til de mange tusen palestinerne etter krigen i 1948. Visjonen til Øst-Jerusalem KFUM er at de skal jobbe for et fritt og demokratisk Palestina hvor personer med funksjonsvariasjoner, og overlevende av politisk vold, skal få de samme mulighetene og rettighetene som andre. KFUM har hovedkontor i Betlehem, men opererer også mange flere steder på Vestbredden, som for eksempel Hebron, Jerusalem, Jericho og Nablus.

I 2022 …

  • hadde Øst-Jerusalem YMCA 7 velfungerende rehabiliteringssenter over store deler av Vestbredden.
  • gjennomførte 175 ungdommer, som har vært utsatt for politisk vold, rehabiliteringsprogrammet til Øst-Jerusalem YMCA.
  • ble det gjennomført 1291 individuelle timer og 66 gruppetimer for ungdom.
  • ble 13 lokale ungdomsgrupper etablert, og de har gjennomført hvert sitt initiativ for å skape et bedre lokalsamfunn.

Et av de viktigste programmene til Øst-Jerusalem KFUM er rehabiliteringsprogrammet som ble startet etter den første intifadaen i 1989 for å hjelpe unge mennesker som på en eller annen måte hadde blitt skadet av politisk vold. Målet med programmet var å re-integrere de unge tilbake til samfunnet slik at de kunne bli i stand til å forsette å leve livene sine på best mulig måte.

Arbeid med rettferdig fred

Siden år 2000 har det hvert år blitt arrestert ca. 700 palestinske barn (12-18 år) på Vestbredden. De har blitt anholdt og forhørt av det israelske militæret, politiet eller sikkerhetsagenter og blitt stilt for den israelske militærretten. 

Offisiell palestinsk statistikk viser at gjennom hele 2012 arresterte Israel nærmere 900 palestinske barn, mens i 2016 ble over 1300 barn arrestert. Dette viser en stor økning i antall arrestasjoner av palestinske barn i løpet av de siste 5 årene

Gjennom rehabiliteringsprogrammet får barn, som har vært utsatt for politisk vold, fått hjelp til å integreres tilbake til sine lokale samfunn. Målgruppen i rehabiliteringsprogrammet er barn og unge som lider under fysiske og psykiske lidelser som et resultat av politisk vold og tortur i forbindelse med arrestasjoner og fengsel. Noen av de konkrete tilbudene som gis disse unge er psykososial veiledning (både i grupper og individuelt), familieterapi, akademisk rehabilitering, prosjekter som hjelper unge å bli selvstendig næringsdrivende, sportsaktiviteter og ledertrening.

Aktuelt

Du vil kanskje lese mer om: