"Jeg vil bli president"


Utstilling av sørsudanske barnetegninger fra Kyriandongo flyktningleir i Uganda.

Historien til Sør-Sudan har vært preget av konflikt. Den lange krigshistorien har medført at svært mange unge sørsudanere har vokst opp med mangel på muligheter, i tillegg lever svært mange barn og unge med traumer fra opplevelser de har gått gjennom. I 2016 var det flere flyktninger som flyktet fra Sør-Sudan til Uganda enn flyktninger og migranter som krysset Middelhavet på vei til Europa

Gjennom prosjektet «Promoting peace through trauma healing of South Sudan refeguees in Uganda» jobber KFUK-KFUM Global, KFUK Uganda og KFUK Sør-Sudan med traumebehandling. En del av vårt arbeid i Uganda er rettet mot barn. Her benytter vi oss av tegneteknikker som en del av vår traumebehandling for flyktningbarna fra Sør-Sudan.

Utstilling: "Jeg vil bli president"

KFUK-KFUM Global og KFUK-KFUM-speiderne presenterer utstillingen «Jeg vil bli president» med tegninger og budskap av barn og unge fra Sør-Sudan bosatt i flyktningleiren Kiryandongo i Bweyale, Uganda. Utstillingen vises på Barnekunstmuseet fram til 31.mai.

Vi oppfordrer alle medlemmer i KFUK-KFUM-speiderne og Norges KFUK-KFUM som har anledning til å ta turen innom utstillingen i løpet av våren.