Sommeraksjon fOR FAMILIEN 2020


I sommer skulle barn, ungdom og familier møtes på leirer og festivaler og skapt minner for livet. Vi skulle også samlet inn penger sammen på globalløp og globalmarkeder som ville gitt trygghet og fremtidshåp for barn og unge i våre partnerland. Selv om vi ikke kan møtes på leir, kan vi fremdeles bidra hjemmefra! Bli med på å skape stabile jobber for unge kvinner i sommer ved å gjøre forskjellige aktiviteter som er tilpasset barn!

Bare 750 kroner kan skape 10 trygge jobber! 
Hvor mange jobber klarer du å skape denne sommeren?

 Påmelding her!

Hvordan funker det?

  1. Klikk på lenken over.
  2. Opprett en bruker og meld deg på challengen
  3. Finn sponsorer som vil sponse deg med en krone per poeng du samler inn gjennom aktivitetene. Foreldre kan få sponsorer til barna ved å legge ut en slik melding på facebook-siden deres.

    Hei! I sommer skal familien (eller navn på ditt barn) samle inn penger gjennom å gjøre forskjellige aktiviteter gjennom sommeren, som for eksempel å fiske krabber, ta oppvasken eller gå på tur. I år er det mange som opplever økonomisk usikkerhet både her hjemme, men også i andre land med mindre sikkerhetsnett enn i Norge. Derfor har vår familie/*navn på barn* valgt å gjøre noe for en mer rettferdig verden. Er det noen som kunne tenke seg å sponse?

  4. Man kan melde seg på alene, eller sammen med søsken eller familievenner.

LAST NED OG PRINT UT AKTIVITETSSKJEMA HER:

Aktivitetsskjema

Historien om Grace

Grace er 14 år. Hun bor sammen med broren og moren sin i en landsby i Tanzania. Her har mange familier geiter eller kuer for å tjene penger, men mammaen til Grace hadde ikke råd til å kjøpe en geit. Derfor tjente ikke familien penger. I Tanzania koster det penger å gå på skole, så derfor hadde ikke familien råd til å sende Grace og broren på skole. 

I landsbyen møtte moren til Grace flere damer som sparte penger sammen. De lånte bort penger slik at familien til Grace kunne kjøpe to geiter. Da kunne familien tjene penger.

I dag har familien 12 geiter. Derfor tjener de nok penger til at Grace og broren kan gå på skole. Da kan Grace og broren drømme om hva de skal bli når de blir store. Mammaen til Grace sparer penger og låner de bort til andre som vil kjøpe seg en geit. Når du samler poeng denne sommeren kan flere familier kjøpe geiter, og flere barn få gå på skole.

Historien om Grace illustrerer virkningen av en spare- og investeringsgruppe og er satt sammen basert på flere historier og erfaringer fra Tanzania. Sommeraksjonen 2020 støtter arbeidet som er beskrevet, men bidrar også til andre tilsvarende prosjekter som KFUK-KFUM Global støtter i andre land.