Yrkesopplæring hos KFUK


Madagaskar KFUK tar unge jenters virkelighet på alvor. Fitiavana forbereder seg på fremtiden og går på sykurs for å bedre mulighetene for å få en jobb.

Fitiavana er 19 år gammel og drømmer om å åpne et aktivitetshus som kan hjelpe sårbare barn og unge på Madagaskar. Hun kommer fra Andraisoro i utkanten av Antananarivo, hovedstaden på Madagaskar, og ble nettopp ferdig med videregående skole. Nå deltar hun på et ti måneders sykurs hos KFUK. Det er høy arbeidsledighet og vanskelig å få seg jobb, men gjennom kurset får Fitiavana og andre unge jenter yrkesopplæring og papirer de kan bruke i jobbsøking.

Hun tok nylig på seg rollen som leder for en nyoppstartet spare- og investeringsgruppe på kurset. De er ni personer i gruppen og målet er å sammen spare nok penger til å kjøpe en egen symaskin sånn at de kan starte sin egen lille bedrift.

Madagaskar KFUK driver viktig arbeid for ungdom og kvinner i et av verdens fattigste land, og er en av KFUK-KFUM Global sine eldste samarbeidspartnere. Over 80% av befolkningen lever i ekstrem fattigdom, og selv om andelen unge som går på skole verden over stiger, går pilene i motsatt retning på Madagaskar. Gjennom spare- og investeringsgrupper, entreprenørskapstrening og kurs, og utdanningstilbud til barn og unge jobber Madagaskar KFUK med å snu denne trenden.