Tamara - frivillig i Athlone KFUM, Sør-Afrika


Tamara Dubeni er en 18 år gammel jente som bor i Athlone, rett utenfor Cape Town, Sør-Afrika. Hun har en stor familie med tre eldre brødre og et drøss med søskenbarn. Akkurat nå bor hun med sin bestemor i Athlone, i stedet for å bo med moren sin inne i byen, fordi “det er så kjedelig og stille i byen, her i Athlone er det mye mer fart og spenning!”


-Så du liker fart og spenning? 

“Vel, noen ganger. Men noen ganger i oppveksten kunne man høre pistolskuddene og se gjengvolden. Det var ikke noe gøy.” Men “Coon-festivalen” er gøy, fortsetter hun – med henvisning til det årlige karnevalet i Cape Town.

Tamara startet å besøke KFUM da hun var 10 år gammel. Det var storebroren hennes som først introduserte henne til KFUM, og hun elsket det med en gang. “KFUM ble et sted hvor jeg kunne komme etter skoletid for å gjøre morsomme aktiviteter og få opplæring, samtidig som det var et sted hvor jeg kunne slappe av og gjøre leksene mine.” 

For Tamara og mange av vennene hennes, ble KFUM et sted hvor de kunne få litt fri fra hjemmemiljøet. Tamara elsker vintage-plater og klær, men hennes virkelige lidenskap er scenekunst. “Jeg har stått på scenen noen ganger, men jeg håper å kunne gjøre mer av det, og bevege meg videre til film og filmproduksjon. Vi trenger flere fargede kvinner i industrien.” 

-Kommer du ofte til KFUM? 

“Jeg kommer hit nesten hver dag. Hvis du kjeder deg hjemme kan du komme hit å henge, og det vil alltid være folk her.” Jeg har vært frivillig her i nesten ett år. Liam [ungdomskoordinatoren] så potensiale i meg til å støtte ungdommen i området, så han spurte om jeg ville være frivillig. Det har vært veldig fint."

-Hvorfor kommer du til KFUM? 

“KFUM er et ekstremt åpent sted, hvor alle er velkommen uavhengig om du er kristen, muslim eller ateist. Selv om KFUM har kristne verdier, så fokuserer de ikke på religion, snarere fokuserer de på integritet og livsvisdom, og hjelper oss å utvikle et moralsk kompass. En stor del i livsvisdoms-leksjonene er at vi går mer i detalj på ting ungdom sliter med. Vi som er frivillige bytter på å holde disse øktene til de yngre ungdommene, men vi kan også delta i opplæringen selv. Jeg elsker at vi kan lære alt det, og også bare slappe av, se på filmer og henge.” 

-Hva betyr KFUM for deg? 

"Alt handler om menneskene. Jeg elsker at vi er en så flott gruppe, og selv om det er andre KFUM-grupper som har mer midler så er det ikke som her. Athlone er den beste KFUM-gruppa i Afrika – fortell dem det!"   

-Hva slags drømmer har du for framtiden? 

“Jeg vil studere på en scenekunstskole, og om ti år er jeg en filmprodusent.”