Når hverdagen forsvinner


Koronakrisen rammer en hel verden. Skap håp og en bedre fremtid ved å gi en gave til våre partneres arbeid i en ekstraordinær situasjon.

Foto: Patrick Wanyiri

Nå er vi samlet i hjemmene våre. Noen med dem de er glade i, og noen alene. Mange av oss går usikre tider i møte, og mange av oss er redde. Nå opplever vi ikke en hverdag lenger. Mindre forutsigbarhet, færre rutiner og helt nye utfordringer. 

Mange av KFUK-KFUM Globals partnere har lignende utfordringer som vi har hjemme i Norge nå. I fjor bidro midler fra våre givere til å opprette over 70 små bedrifter blant de sørsudanske beboerne i flyktningebosetningen Kiryandongo i Uganda. Disse bedriftene trenger også nå vår støtte videre til å klare seg, samtidig som vi vil starte enda flere. Selv om korona tar over det meste av tilgjengelige nyhetsflater er det ikke færre mennesker som er på flukt fra krig og konflikt, og som trenger hjelp til å bearbeide vonde erfaringer. Derfor jobber våre partnere i Uganda også nå med å etablere støttetelefoner for å gi psykososial støtte og veiledning til verdens mest sårbare. Alt dette bidrar til å gi forutsigbarhet i en uforutsigbar tid, og våre givere er med på å få til dette.

En annen partner vi samarbeider med er Gaza YMCA. Hverdagen til menneskene på Gaza er alltid usikker, og de lever under konstant isolasjon på grunn av den israelske blokaden. Vi som nå sitter hjemme og kjenner på begrensninger knyttet til hvem vi kan treffe, hvor vi kan bevege oss og hva vi kan gjøre, får nå et inntrykk av hvordan en hverdag uten frihet kan være. Hvis vi i tillegg ser for oss at strømmen kommer og går, og at det finnes store begrensninger på mat og andre varer så kan vi begynne å forestille oss hverdagen på Gaza. 

Våre partnere på Gaza jobber kontinuerlig med å gi ungdommer en tryggere hverdag og ikke-voldelige virkemidler til å endre en desperat situasjon. Våre givere er med på å bidra til en mer stabil hverdag i en konstant krise.

Vi ber deg huske ungdommene på Gaza, i Kiryandongo og i resten av verden i disse dagene. Selv om dette er usikre tider, har våre partnere fremdeles behov for din støtte. Siden vi er i en situasjon der mange innsamlingsaksjoner blir innstilt på ubestemt tid, ber vi våre givere som ha mulighet til å være med å hjelpe litt ekstra. Selv om hele verden ser ut til å stenge, og vi fokuserer mer på vår egen situasjon, må vår solidaritet fortsette å strekke seg utover landegrensene. 

Vi takker deg for ditt bidrag!