Oppdatering fra Paris


Gunvor deltar på klimaforhandlingene i Paris. Vi ungdommer må stå opp for en mer rettferdig verden, sier hun.

Vi trenger en ambisiøs avtale i Paris. Foto: Sofia Bjersér

Gunvor Ådnøy Eriksen (18) er en av ungdommene som er tilstede i Paris for å følge klimatoppmøtet. 

Det haster

- Vi er den siste generasjonen som kan stoppe klimaendringer, så politikerne må handle nå! Man må jo bare være optimistisk, og jeg håper vi ender opp med en god og modig avtale. Det forteller Gunvor som er i Paris denne uken.

- Det har ikke vært tid til å nyte Paris, vi bruker hele dagen i konferanselokaler og med blikket festet ned i telefonen og datamaskinen. Vi jobber hardt hele tiden for å dele informasjon og gjøre aksjoner. Det handler om å vise politikerne at ungdommer bryr seg om klimakrisen. Gunvor ser frem til resten av dagene på klimatoppmøtet, og er spent på hvordan forhandlingene og avtalen vil blir til slutt.

- Det er fælt å tenke på alle de konsekvensene klimaforandringene har for mennesker og jordkloden, og jeg håper det blir vår generasjon som greier å snu trenden. Dette ønsker jeg virkelig å bidra til at det blir, sier Gunvor. 

Ble engasjert i klima gjennom KFUK-KFUM

- Jeg var på Global Week i fjor sommer og denne sommeren. Det har vært utrolig lærerikt begge gangene, og det var der mitt klimaengasjement begynte, forteller Gunvor. Årets Global Week hadde klima som hovedtema og deltakerne fikk blant annet være med på å simulere klimaforhandlingene, så Gunvor vet hvor vanskelig det kan være å bli enige om et så komplisert tema, men er allikevel optimist.  

Gunvor er svært aktiv i mange ledd av KFUK-KFUM bevegelsen. Hun er roverkontakt for Rover Haugaland og sitter i kretsstyret til både speiderne og Norges KFUK-KFUM i Haugaland. Hun har vært med i speideren i 10 år, og har erfaring fra Ten Sing. Dette året er hun deltaker på ledertreningsprogrammet LIV 3.