Dine penger skaper jobber

Møt Rehema 

Rehema bor i en landsby i Ilula i Tanzania der det er vanlig å holde husdyr for å få inntekt. For noen år siden kunne ikke Rehema betale for utdannelsen til sine to adopterte barn på 11 og 14 år. Hun hadde ikke penger til å betale for å ha husdyr, slik at hun kunne sende barna sine på skolen. 

I hennes landsby var det mulig å søke til Ilula KFUK om å være med i en spare og investeringsgruppe. Rehema fikk innvilget søknaden, og fikk først lån til to geiter gjennom gruppen. Hun tok etter hvert opp et ekstra lån og skaffet seg to geiter til. I dag har Rehema tolv geiter, og er et aktivt medlem i spare- og investeringsgruppen som består av tyve damer i landsbyen. 

 Ved å jobbe sammen har de muligheter til å sende barna sine på skole slik at de får en bedre fremtid. Rehemas geiter bidrar til økonomisk sikkerhet. “Hvis vi mangler penger, kan vi bare selge en geit. Vi har bare måttet selge en til nå.”, sier Rehema.

Sommeraksjonen 2020

Pengene vi samler inn skaper jobber og trygghet for unge mennesker og deres familier. Gjennom grupper som sparer penger sammen får de mulighet til å starte bedrifter og gi familien en trygg inntekt. For 750 kr bidrar du til å skape trygge jobber for opptil 10 familier. Da kan de lage en gruppe som sparer penger og investerer disse i små bedrifter som de sammen får til å vokse. Dette gjør at de har råd til å gi barna sine utdanning og en bedre fremtid. Pengene du samler inn i sommer er starten på en trygg fremtid for mange som i dag lever i sårbare situasjoner.

Bli med på Sommeraksjonen 2020!