bli med på tur til Bangladesh


Kanskje har du vært engasjert giver til KFUK-KFUM Global i en årrekke? Kanskje du vurderer å bli det? Eller kanskje du bare ønsker å oppleve et nytt land fra et litt annerledes perspektiv? Uansett har du nå mulighet til å bli med på tur til Bangladesh for å oppleve prosjektene og se hvordan pengene forvaltes i en av KFUK-KFUM Global sine partnerorganisasjoner.

Turid Werrum har reist til Bangladesh gjentatte ganger siden 1998. Her på en av Bangladesh KFUK sine skoler i Dhaka. 

Turleder Turid Werrum tar deg med til Bangladesh

«Jeg kom til Bangladesh første gang i 1998, og det som slo meg fra første stund var at KFUK i Bangladesh praktiserte mottoet sitt i alt de gjorde. «Tjen hverandre i kjærlighet», et fantastisk godt motto som vi også trenger i vår hverdag.» 

Slik beskriver Turid Werrum sitt første møte med Bangladesh KFUK. Nå ønsker hun å vise andre nordmenn landet hun har viet sitt engasjement til de siste 19 årene. Turid har vært i Bangladesh flere ganger og jobbet tett med KFUK siden den første turen i 1998. 16-24. februar 2018 arrangerer hun tur for engasjerte givere, støttespillere og medlemmer i KFUK-KFUM bevegelsen i Norge. 

«Jeg anbefaler alle å bli med på turen for å oppleve en helt annen del av verden og en totalt annen virkelighet som man ikke vil som turist. KFUK i Bangladesh tar imot oss med åpne armer og legger alt utrolig godt til rette for oss. Å reise dit selv er en unik opplevelse – å kjenne luktene og oppleve verdier som ikke lenger er fremtredende i Norge.» 

I løpet av turen får man oppleve den spektakulære feiringen rundt FNs Morsmålsdag som Bangladesh har æren for. I tillegg får du se gratisskolene til KFUK, spare- og investeringsgrupper, besøke slummen og tid til å oppleve kulturen i Bangladesh. Turid håper at de som blir med får oppleve noen av de samme gledene som gjorde at hun selv trykket Bangladesh til brystet. «Jeg håper at de reisende får oppleve at det nytter og er utrolig meningsfylt å dele. Og at de sitter igjen med et inntrykk av at klart verden kan forandre meg.» 

Vil du vite mer? 

Dette er andre gangen Turid arrangerer tur for givere til Bangladesh. Tone Louise Stranden og Maria Liholt var med på tur i 2016. De har delt sine opplevelser fra turen på side 4 i Globalnytt nummer 1/2016 som du kan laste ned herfra. 

Spørsmål kan rettes til reiseleder for turen, Turid Werrum, på 93030485 el mail turid.werrum@kfuk-kfum.no 

Praktisk informasjon 

Påmelding innen 01.10. til turid.werrum@kfuk-kfum.no med navn (akkurat slik det står i passet ditt), fødselsdato, mobil og postadresse.

Foreløpig program for turen:

Fredag 16.02.18: avreise fra Gardermoen via Istanbul til Dhaka (som ligger 5 timer foran oss). Vi kjøper visum på flyplassen.
Lørdag 17.02: ankomst Dhaka. Etter et par timers hvile besøker vi Dhaka YWCA, m/skole, klima-klubb, CraftCenter, Hostel for studenter, Beauty Parlor, Baby-Care og bakeri. Og litt shopping.
Søndag 18.02 besøker vi Savar KFUK + et gamlehjem som Dhaka KFUK driver der. Hvis tid tar vi også turen innom Nasjonalmonumentet.
Mandag 19.02 reiser vi enten til Chittagong eller Gopalgonj YWCA. Om kvelden møter vi styret deres.
Tirsdag 20.02 besøker vi noen av prosjektene til YWCA, gratisskole, spare- og investeringsgrupper.
Onsdag 21.02 opplever vi Morsmålsdagen.
Torsdag 22.02 går turen tilbake til Dhaka, kanskje med et besøk til den norske ambassaden der.
Fredag 23.02 slapper vi av litt, og prøver å gjøre det dere vil, siste innkjøp…
Lørdag 24.02 reiser vi fra Dhaka om morgenen, og kommer til Oslo om kvelden. 

Pris: Kr 14.500 i tomannsrom (+kr 2.000 m/enerom) v/påmelding innen 01.10, og 15.500 etter den tid hvis plass. Prisen dekker flyreisa tur/retur Oslo-Bangladesh, med kost, losji og all reising i Bangladesh. Det som ikke dekkes, er reise t/r Gardermoen, vaksiner, forsikring og visum til Bangladesh (50$). Alle må ha gyldig pass til minst september 2018.