Tough Road


ToughRoad er et interaktivt undervisningsopplegg som kaster deltagerne inn i den globale handelen med kaffe. I løpet av spillet får deltakerne leve seg inn i en rolle i handelskjeden som tar kaffen fra produsenten i Etiopia til kafeene i Norge. Gjennom rollen de får utdelt, får deltakerne oppleve de globale utviklings- og fattigdomsproblemene tett på, i tillegg til å lære hvordan det globale handelssystemet fungerer og om Fairtrade og hvordan det påvirker bøndenes makt i prisforhandlinger.

ToughRoad spilles både virtuelt på datamaskiner og fysisk i spillstedets lokaler. Underveis i spillet dyrker bøndene virtuell kaffe, som deretter reiser gjennom hele handelskjeden: fra bonden til kafeene. På veien blir den virtuelle kaffen byttet ut med ekte kaffe, som deltagerne handler med i spillets kafeer. Slik blir også alle spillerne forbrukere og er med å påvirke sin egen hverdag – enten de er bønder eller børsmeglere. ToughRoad spilles både virtuelt på datamaskiner og fysisk i spillstedets lokaler på en gang! Underveis i spillet blir kaffen som produseres virituelt hos bøndene i spillet byttet i ekte kaffe, som deltagerne handler med fra den blir høstet hos bonden til den ender i en café. Spillet gjennomføres av en dedikert gruppe frivillige som får grundig opplæring i de ulike rollene som har en plass i spillet. 

Spillet passer for grupper på ca. 60 til 200 deltakere, og varer i omtrent 5 timer inkludert opplæring og oppsummering. Det kan også tilpasses den lokale konteksten. Det gjennomføres av en dedikert gruppe frivillige som får grundig opplæring i de ulike rollene i spillet. I ToughRoad får deltakerne oppleve de globale utviklings- og fattigdomsproblemene tett på, i tillegg til å lære om hvordan det globale handelssystemet fungerer og om Fairtrade.

ToughRoad spilles på alle våre folkehøgskoler, og vi tilbyr spillet til konfirmantgrupper og andre grupper som ønsker å bruke en interaktiv metode i læring. ToughRoad spilles på alle våre folkehøgskoler, og vi tilbyr spillet til konfirmantgrupper og andre som ønsker å bruke en interaktiv metode i læring. 

Les mer på www.toughroad.org.