Tough Road


ToughRoad er et interaktivt undervisningsopplegg som kaster deltagerne inn i den globale handelen med kaffe.

I løpet av spillet får deltakerne leve seg inn i en rolle i handelskjeden som tar kaffen fra produsenten i Etiopia til kafeene i Norge. Gjennom rollen de får utdelt, får deltakerne oppleve de globale utviklings- og fattigdomsproblemene tett på, i tillegg til å lære hvordan det globale handelssystemet fungerer og om Fairtrade og hvordan det påvirker bøndenes makt i prisforhandlinger.

ToughRoad spilles både virtuelt på datamaskiner og fysisk i spillstedets lokaler. Underveis i spillet dyrker bøndene virtuell kaffe, som deretter reiser gjennom hele handelskjeden: fra bonden til kafeene. På veien blir den virtuelle kaffen byttet ut med ekte kaffe, som deltagerne handler med i spillets kafeer. Slik blir også alle spillerne forbrukere og er med å påvirke sin egen hverdag – enten de er bønder eller børsmeglere. 

Spillet passer for grupper på ca. 60 til 200 deltakere, og varer i omtrent 5 timer inkludert opplæring og oppsummering. Har du behov for et kortere spill? Vi tilpasser oss innenfor spillets rammer! 

Spillet gjennomføres av en dedikert gruppe frivillige som får grundig opplæring i de ulike rollene i spillet. Det krever ingen forkunnskaper å være med, og alle utgifter i forbindelse med spillet dekkes av KFUK-KFUM Global.

ToughRoad spilles på alle KFUK-KFUMs folkehøgskoler i tillegg til flere andre, og vi tilbyr spillet til konfirmantgrupper, andre skoler og grupper som ønsker å lære om handel, rettferdighet og forbrukermakt på en spennende måte. Det kan spilles på norsk eller engelsk! 

For mer informasjon, sjekk ut www.toughroad.org eller ta en kikk på tidligere spill her