Skap en jobb i sommer!

I sommer skulle barn, unge og familier møtes på leirer og festivaler og skapt minner for livet. Vi skulle også samlet inn penger sammen på globalløp og globalmarkeder som ville gitt trygghet og fremtidshåp for barn og unge i våre partnerland. Selv om vi ikke kan møtes på leir, kan vi fremdeles bidra hjemmefra! Bli med på å skape stabile jobber for unge kvinner i sommer ved å sanke kilometer på tur

Bare 750 kroner kan skape 10 trygge jobber!
Hvor mange jobber klarer du å skape denne sommeren? 

Hvordan funker det?

  1. Klikk på lenken over
  2. Opprett en bruker og meld deg på challengen
  3. Finn sponsorer som vil sponse deg - enten med et fast beløp for din deltakelse, eller med et beløp per kilometer du tilbakelegger i løpet av kampanjeperioden. Du kan for eksempel skrive et innlegg på Facebook eller sende meldinger, bruk gjerne denne teksten som utgangspunkt: 

    Hei! Denne uken deltar jeg på KFUK-KFUM Globals sommeraksjon. I år er det mange som opplever økonomisk usikkerhet både her hjemme, men også i andre land med mindre sikkerhetsnett enn i Norge. Derfor vil jeg bidra til å skape jobber i sommer! Pengene som samles inn skal gå til å skape jobber og trygghet for unge kvinner og deres familier. Jeg samler kilometer, og er på jakt etter sponsorer. Du kan velge å sponse meg med beløp per kilometer, eller et fastbeløp. Er det noen som kunne tenke seg å støtte meg? 

  4. Du kan melde deg på alene, eller sammen med en gruppe. Hvis du er meldt på sammen med en gruppe kan dere sammen holde oversikt over fremgangen deres når dere er innlogget.

Hva går pengene til? 

Skap en jobb i sommer! Pengene vi samler inn skaper jobber og trygghet for unge kvinner og deres familier. Gjennom grupper som sparer penger sammen får unge mulighet til å starte bedrifter og gi familien en trygg inntekt. For 750 kr kan du bidra til trygge jobber for 10 familier. Da kan de lage en gruppe som sparer penger og investerer disse i små bedrifter som de sammen får til å vokse. Dette gjør at de har råd til å gi barna sine utdanning og en bedre fremtid. Pengene du samler inn i sommer blir derfor starten på en trygg fremtid for mange flere.
Rehema bor i en landsby i Ilula i Tanzania der det er vanlig å holde husdyr for å få inntekt. For noen år siden kunne ikke Rehema betale for utdannelsen til sine to adopterte barn på 11 og 14 år. Hun hadde ikke penger til å betale for å ha husdyr, slik at hun kunne sende barna sine på skolen.
I hennes landsby var det mulig å søke til Ilula KFUK om å være med i en spare og investeringsgruppe. Rehema fikk innvilget søknaden, og fikk først lån til to geiter gjennom gruppen. Hun tok etter hvert opp et ekstra lån og skaffet seg to geiter til. I dag har Rehema tolv geiter, og er et aktivt medlem i spare- og investeringsgruppen som består av tyve damer i landsbyen.

Ved å jobbe sammen har de muligheter til å sende barna sine på skole slik at de får en bedre fremtid. Rehemas geiter bidrar til økonomisk sikkerhet. “Hvis vi mangler penger, kan vi bare selge en geit. Vi har bare måttet selge en til nå.”, sier Rehema. Ved å samle inn penger til Ilula KFUK er du med på å sørge for at flere kvinner som Rehema kan skaffe sin egen inntekt, og sende barna sine på skolen. Dine innsamlede penger blir til enda større verdier for mange mennesker. Tusen takk! 

Sommeraksjonen 2020 støtter arbeidet som er beskrevet, men bidrar også til andre tilsvarende prosjekter som KFUK-KFUM Global støtter i andre land, der behovet er størst.