Aktivitet

Klistremerker for fred

Bestill klistremerker du kan feste på okkupasjonsvarer!


Hva

Klistremerker som kan festes på varer produsert i Israel
Hvem
En person eller en liten gruppe

Hvorfor
Det skal ikke lønne seg å investere i okkupasjon og undertrykkelse. Vi mener at det må være et samsvar mellom våre meninger og våre handlinger. Hvis vi mener at okkupasjonen av Palestina er gal bør vi heller ikke støtte den økonomisk, og dagens situasjon gir oss ikke noe valg. Vi ønsker ikke å bli medskyldige i brudd på menneskerettighetene og internasjonal lov, og må derfor unngå å gi økonomisk støtte til aktører som bidrar til okkupasjonen av Palestina.  

I planleggingsgruppe eller alene
Undersøk og finn ut hvilke butikker i ditt nærområde som selger varer som bidrar til okkupasjonen av Palestina. Selger for eksempel den lokale matbutikken frukt og grønt fra Israel? Eller kanskje Jernia selger SodaStream? Avtal et tidspunkt og gå sammen for å klistre klistremerkene på synlige steder ved produktene i butikken. OBS: pass på at du ikke ødelegger noe permanent! 

Les om hvilke podukter det kan være aktuelt å klistre på her!


Videre arbeid
Send et brev til kommunen du bor i og spør om de handler produkter som bidrar til okkupasjonen av Palestina. Har for eksempel kommunen datamaskiner eller printere fra HP? Ta kontakt med oss hvis dere ønsker hjelp til å formulere henvendelsen eller trenger andre tips. Inviter KFUK-KFUM Global til å komme for å holde skolering med din gruppe om Palestina og Israel


Bruk dette skjemaet for å bestille klistremerker: