Globalløp og Globalchallenge

Nettverktøyet for Globalløp gjør det enkelt å gjennomføre et globalløp. Verktøyet håndterer sponsorregistrering og giro-utsendelse med innsamlet beløp.

Opprett/administrer Globalløp

Innlogging:

Logg deg inn på nettverktøyet. Hvis du allerede har en bruker på Connect, er det bare å logge inn. Hvis ikke oppretter du dette enkelt ved å taste inn ditt mobilnummer og be om å få tilsendt kode/token på SMS. Du vil da motta en kode på SMS som du fyller inn. Lag et passord og klikk videre, da er du logget inn og din bruker er opprettet.

Arrangementer med barn som deltakere:
Om deltakerne ikke kan opprette bruker selv (for eksempel om de ikke har mobiltelefon eller om det er små barn) kan foresatte opprette bruker med sitt telefonnummer og deretter melde på deltakeren. På forsiden av challengen kan man trykke på "meld på" og velge "andre". Telefonnummer er ikke obligatorisk å fylle inn så her holder det med navn. En foresatt kan melde på flere barn, man trenger ikke å ha en innlogging til hver. Du kan finne alle deltakerne som er registrert på din bruker på forsiden av challengen eller ved å velge "bytt deltaker" når du er inne i sponsorskjemaet.

Lag nytt Globalløp eller Globalchallenge

Legge til deltakere

Under "rediger info" kan du velge "promoter challenge". Om du velger "kopier challengelenke" kan du legge til denne i for eksempel Facebook-arrangementet for der Globalløpet skal arrangeres eller sende lenken til alle deltakerne. Da kan deltakerne melde seg på selv og opprette bruker om de ikke har dette. Du kan også manuelt legge til deltakere i "Deltaker"-fanen ved å klikke på "Ny deltaker". Under denne fanen kan du også sende ut SMS til alle registrerte deltakere med en lenke til siden hvor de kan registrere sponsorer ved å klikke på "Send SMS" og "registreringsmelding".

Under og etter Globalløpet eller challengen

Om du har valgt "Ja" på "Deltakere registrerer resultat selv" under "Rediger info" vil deltakerne ha mulighet til å logge inn og legge inn antall repetisjoner selv i nettverktøyet. Dette gjør det enklere for dere som arrangører da dere ikke behøver å føre manuelt per deltaker. På arrangement med barn kan dette gjøres av foreldre, les mer om dette under "Innlogging" lenger opp på siden.

Når resultatene er lagt inn kan man se på statistikken for enkeltdeltakere, grupper eller for hele løpet. Da kan man se på statistikk og kanskje dele ut premier! Hvem løp lengst? Hvem samlet inn mest? Dette er gøy å bruke som oppbygging når deltakerne skal informeres om hvor mye de klarte å løpe inn!

Send betalingsoversikt med girodetaljer på SMS med ett tastetrykk

Administratorer kan sende ut SMS til alle deltakerne med informasjon om sponsorene slik at deltakerne selv kan sende informasjon til sine egne sponsorer. Dette gjøres under fanen "deltakere" ved å klikke på "send SMS" og velge "betalingsinformasjon". Administratorer kan også sende ut SMS til alle sponsorer på en gang. Dette finner du under fanen "sponsorer" hvor du kan klikke på "send SMS" og velge "betalingsinformasjon". Meldingen vil inneholde betalingsinformasjon med en link til Vipps-betaling, samt KID og kontonummer om man ønsker å bruke bankoverføring. Det er viktig at man bruker KID eller direktelinken til Vipps (ikke bare Vippse til et nummer) for at betalingen skal registreres på deltakeren og vises i oversikten.

 SMS vil ikke bli sendt ut til de som allerede har betalt eller som har mottatt SMS de siste 7 dager, for å unngå for mange purringer. Merk at det kan ta litt tid før en betaling blir registrert.

Administratorer kan følge med på innbetalinger generelt under fanen "statistikk". Der finner du en prosentvis innbetalingsoversikt. Under fanen "deltaker" kan man se hvor mye som er innbetalt per deltaker, og under fanen "sponsorer" kan man se samme informasjon per sponsor. Hver deltaker kan også følge med på sin sponsorliste for å se innbetalinger og sende ut SMS. Om en sponsor har betalt vil denne linjen bli grønn. 

Hvis en sponsor betaler direkte til deltakeren kan man huke av "betalt til deltaker" i sponsorlisten. Da vil det dukke opp en ny linje som heter "betalt til deltaker" og deltakeren kan sende eller kopiere link og KID fra SMS-knappen på denne linjen for å betale inn beløpet.