Global week


Er du interessert i globale spørsmål og vil lære mer om hvilken rolle du kan spille i arbeidet for en mer rettferdig verden? Vil du møte ungdom fra hele verden og diskutere viktige temaer som fred, fattigdom og urettferdighet sammen med dem? Da er Global Week midt i blinken for deg!

Global Week samler hvert år rundt 60 ungdommer fra hele verden til en uke der vi setter kamp for rettferdighet på agendaen. Er du med? Foto: Fabian Boros

Global Week er KFUK-KFUM Globals sommerleir!

Hver sommer samles rundt 60 ungdommer i Norge for en uke med diskusjoner, påfyll av kunnskap, aksjoner og spennende møter. Med deltakere fra rundt 20 land er Global Week et sted du virkelig kan få følelsen av at verden er liten. Når ungdommer fra ulike deler av verden kommer sammen og blir kjent får man en bedre forståelse av hvordan verden fungerer og hvordan vi sammen kan bygge rettferdighet og fred. Er du mellom 18-26 år kan du delta på Global Week. 

Global Week 2018

Temaet for Global Week 2018 er politisk påvirkningsarbeid (advocacy). Kanskje tenker du at det bare er politiske ledere som kan forandre verden? Eller at det er de ansatte i store organisasjoner som kan drive politisk påvirkningsarbeid? Det er selvsagt helt feil. Det høres kanskje ut som klisjé, men det begynner jo med deg. På Global Week 2018 skal vi snakke om hvordan man kan være med å gjøre verden til et bedre sted, både for de rundt deg, og for ungdom i andre land. Vi skal lære om hvordan man utvikler kampanjer, hvordan man mobiliserer ungdom og hvordan man med musikk eller sosiale media kan være med å jobbe for en mer rettferdig verden. 

Med ungdommer samlet fra hele verden ligger alt til rette for at du vil lære noe nytt. Uken avsluttes med en storstilt kampanjedag.  Det blir felles avreise til Spekter, for alle som vil videre til KFUK-KFUM sin største ungdomsfestival. 

Foto: Fabian Boros

Å delta på Global Week er viktig fordi vi lever i en verden som står ovenfor mange og store utfordringer. Disse utfordringene er det betydningsfullt at vi som unge mennesker er med på å løse. Få med alle du kjenner som vil være med å jobbe for en mer rettferdig verden! 

Filmen under er laget av YMCA Ireland fra Global Week 2017.